TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Filat riscă încă un dosar penal. Ar putea primi pînă la 10 ani de puşcărie

La începutul acestui an, judecătorii au început să examineze cel de-al doilea dosar intentat pe numele lui Vlad Filat, în care este acuzat de spălare de bani.

Potrivit procurorilor, în 2013, Filat ar fi încercat să ascundă anumite plăți care ar fi fost făcute cu bani proveniți din acte de corupție. Fostul lider al PLDM s-a declarat nevinovat, transmite NOI.md cu referire la publika.md.

Potrivit procurorilor, în calitate de lider al PLDM, FIlat ar fi transferat pe conturile unei companii americane de PR, echivalentul a 13 milioane de lei, bani sustrași din Banca de Economii. Firma de consultanţă urma să ofere asistenţă PLDM în campania electorală pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014. Procurorii au precizat că pentru a șterge urmele transferurilor a fost utilizat un intermediar.

Procurorii anticorupție susțin că autorităţile americane au confirmat transferurile către compania care a prestat servicii de promovare liberal-democraților. Mai mult, aceştia au probe care ar demonstra că Filat a obținut banii de la Banca de Economii prin trafic de influență.

Dacă va fi găsit vinovat, ex-premierul Vlad Filat riscă zece ani de puşcărie.Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Sondaj Toate

load