Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Ironia sorții. Filat, eliberat de același judecător care l-a și încătușat

3 dec. 2019,, 16:48   Politică
9067 2

Ex-premierul Vlad Filat a fost eliberat condiționat, marți, prin decizia judecătorului Victor Rațoi, potrivit informației plasate pe site-ul Judecătoriei Chișinău.

Același judecător, în octombrie 2015, a dispus arestul lui Filat, după ce fostul premier a fost încătușat în sala Parlamentului, transmite NOI.md cu referire la agora.md.

Magistratul a dispus, pe 18 octombrie 2015, arestarea preventivă a lui Vlad Filat pentru un termen de 30 de zile, după ce se scursese cele 72 de ore de la reținerea din sala plenului Parlamentului.

Victor Rațoi este, de asemenea, judecătorul care l-a plasat în arest și pe fostul șef de la FISC, Nicolae Vicol, condamnat la 6 ani de închisoare cu executare într-un dosar de corupţie.


Potrivit Ziarului de Gardă, în septembrie 2016, magistratul a încercat să interzică presei să filmeze pronunțarea unei decizii deși respectiva ședință de judecată era una publică. Rățoi urma să decidă atunci dacă admite sau nu cererea procurorilor de reținere preventivă a unor judecători implicați într-o schemă complexă de spălare de bani proveniți din Rusia, prin intermediul băncilor moldovenești.

Rațoi este magistrat din 2011, iar în 2014 a fost numit judecător pe viață de președintele Nicolae Timofi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?