X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Experți: "Summitul CPE nu a fost orientat direct pentru soluționarea problemelor de securitate"

16 iun. 2023,, 14:37   Politică
2970 0

Summitul Comunității Politice Europene (CPE) desfășurat la Chișinău a fost util pentru a stabili parteneriate cu Uniunea Europeană, însă nu a fost orientat direct pentru a soluționa probleme pe domeniul securității, susțin experții care au participat la o dezbatere organizată de Agenția de presă IPN.

Summitul Comunității Politice Europene (CPE), desfășurat la Chișinău în data de 1 iunie a creat un context ca Republica Moldova să fie văzută altfel pe plan extern, însă deciziile, inclusiv privind reglementarea conflictului transnistrean, aparțin autorităților, spune fostul vicepremier pentru Reintegrare, Cristina Lesnic.

„Oricît de mult s-ar investi în deschiderea pentru Uniunea Europeană (UE), dacă nu ne vom face temele acasă, nu vom putea fi acceptați doar pentru creditul de încredere”, a afirmat Cristina Lesnic, transmite Noi.md cu referire la radiomoldova.

"Pentru demilitarizarea regiunii transnistrene, sînt necesare mai mult decît eforturi pe intern, este nevoie de pași politici coordonați cu partenerii externi", a spus fostul vicepremier pentru Reintegrare, Alexandru Flenchea.

Amintim că șeful diplomației europene, Josep Borrell, a sugerat în cadrul Summitului CPE, care a întrunit 49 de șefi de state, premieri și înalți oficiali europeni, că Republica Moldova ar putea adera la UE pînă la reglementarea politică a conflictului transnistrean, după modelul Ciprului.

2
1
0
0
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?