X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Dragalin nu se poate pronunța asupra legalității organizării licitației de la aeroport

28 mar. 16:46   Politică
2134 0

Procuratura Anticorupție nu a delegat niciun procuror să supravegheze licitația privind darea în locațiune a spațiilor comerciale de la aeroport, pentru că acest lucru nu intră în competența instituției.

Totuși, potrivit procurorului-șef anticorupție, Veronica Dragalin, procurorii vor interveni ulterior, dacă se va constata că a fost încălcată legea. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Secretele puterii” de la Jurnal TV. De asemenea, Dragalin a declarat că nu se poate pronunța asupra legalității organizării licitației, pentru că „nu a studiat circumstanțele acestui caz”, transmite ziua.md

„Eu cunosc că noi am primit de la mai multe instituții invitații să participăm, să trimitem un reprezentant cînd are loc careva procedură. Noi am răspuns de fiecare dată că procuratura anticorupție nu are așa fel de atribuție. Noi nu participăm în prealabil să asigurăm pe cineva că ceea ce faceți e corect. Nu e atribuția noastră. Dacă se încalcă legea, ulterior va interveni procuratura anticorupție”, a declarat Veronica Dragalin.

Amintim că recent licitația pentru locațiunea activelor neutilizate destinate activității de Travel Retail & Food and Beverages de la Aeroportul Internațional Chișinău a fost prelungită. Anunțul a fost făcut de AIC, care a precizat că decizia se datorează faptului că doar o companie a depus dosarul pentru participarea la licitație.


Pe 4 martie, Agenția Proprietății Publice (APP) a relansat licitația publică pentru selectarea unui locatar pentru spațiile comerciale cu destinația de alimentație publică și comerț specializat pentru zona sterila din incinta AIC.

Anunțul a venit după ce, la prima licitație cu strigare organizată de Guvern, au participat doar două companii – Lagardere și LeBridge. Șeful APP, Roman Cojuhari, a declarat că prima licitație nu a asigurat o concurență „suficientă”, în timp ce ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a spus că licitația a fost sabotată de oligarhul fugar, Ilan Șor.

Amintim că mai multe controverseau apărut în legătură cu procedura de licitație la AIC, după ce Consiliul Concurenței, într-o scrisoare adresată conducerii Aeroportului, a exprimat dubii și a cerut argumente solide care să susțină condițiile impuse participanților la licitație.

Anterior, fostul reprezentant al Republicii Moldova la Comisia de la Veneția, Nicolae Eșanu, a declarat la N4 că toți cei care acum tac în raport cu încălcările comise în cadrul licitațiilor scandaloase de la AICse fac complice.

0
2
0
0
12

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?