X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Dorin Recean - vizită de lucru în Elveția și în Liechtenstein

25 iun. 2023,, 16:29   Politică
3163 0

Prim-ministrul Dorin Recean efectuează o vizită de lucru în Elveția și în Principatul Liechtenstein, desfășurată cu prilejul semnării cu țările Asociației Europene a Liberului Schimb (Islanda, Liechtenstein, Norvegia și Elveția) a unui Acord de Comerț Liber. Oficialul este însoțit de viceprim-ministrul, ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba.

Astăzi, șeful Executivului se va întîlni la Zurich cu diaspora țării noastre, în cadrul unui eveniment dedicat portului popular, pe care îl organizează în Elveția Ambasada Republicii Moldova în comun cu Asociația „Rădăcinile Noastre”.

Luni, Dorin Recean va avea o întrevedere cu reprezentanții de țară ai corporației Google, cu care va discuta despre oportunitățile de cooperare cu autoritățile și mediul de afaceri din Moldova, notează Noi.md.

Totodată, premierul va participa la evenimentul de prezentare a potențialului economic și de afaceri al țării noastre cu genericul: „Acordul de Liber Schimb Republica Moldova - AELS: O nouă eră pentru comerț și investiții în Moldova”.

Agenda lui Dorin Recean mai presupune și o întrevedere la Vaduz cu omologul său liechtensteinian, prim-ministrul Daniel Risch, cu care vor fi discutate inclusiv modalitățile de fortificare a cooperării bilaterale.


Iar marți Recean și Alaiba vor participa la semnarea cu țările AELS a unui Acord de Comerț Liber ambițios și comprehensiv, precum și vor avea întrevederi cu mediul de afaceri din regiune și oficiali locali.

Programul vizitei se va încheia cu primirea delegației naționale de către Alois de Liechtenstein, prințul moștenitor al Principatului.

3
0
0
0
13

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?