Transnistria stiri: 1392
Eurovision stiri: 502

Dodon, primele declarații după alegeri: Greul pentru coaliție abia începe...

21 oct. 2019,, 12:37   Politică
3739 3

Alegerile locale s-au desfășurat în mod liber și democratic, iar acesta este un semnal că R.Moldova se îndreaptă pe calea cea bună, a declarat președintele Igor Dodon astăzi, după anunțarea rezultatelor.

"Felicit toți cetățenii care s-au prezentat la vot și le mulțumesc pentru spiritul civic de care au dat dovadă. Felicit, de asemenea, instituțiile implicate în organizarea alegerilor, pentru profesionalismul de care au dat dovadă..", a declarat șeful statului.

Demnitarul și-a exprimat totuși regretul în legătură cu prezența redusă la vot, care ar trebui să dea de gîndit clasei politice.

"Sînt însă și lecții de învățat din alegerile recent încheiate, participarea redusă la vot trebuie să fie un semnal de alarmă pentru toată clasa politică, un semnal că politicienii trebuie să se întoarcă la cetățeni, să muncească pentru ei și să obțină încrederea lor, inclusiv a celor care au ales să nu voteze ieri", a subliniat el.

Igor Dodon a calificat drept extraordinar rezultatul obținut de PSRM la aceste alegeri, ceea ce denotă gradul înalt al încrederii cetățenilor în această formațiune, spune el.


"Ieri a confirmat oficial că este și cel mai puternic partid din țară, obținînd cea mai mare susținere politică la alegerile locale generale. Un rezultat foarte bun a înregistrat și pe Chișinău, unde și-a mărit numărul de mandate în Consiliul Municipal și a cîștigat detașat primul tur pentru alegerea primarului".

În contextul în care campania electorală nu s-a încheiat, în mai multe localități urmînd să se desfășoare turul II, șeful statului a îndemnat concurenții să manifeste maturitate politică și să dea dovadă de corectitudine. Greul pentru coaliția parlamentară abia începe, a remarcat el.

"Avem multe localități în care competiția se va desfășura între PSRM și ACUM, partidele care formează coaliția majoritară. Cred că e important ca politicienii din aceste partide să înțeleagă nu doar miza turului doi, dar și miza mult mai importantă care ține de viitorul țării, de ceea ce au de făcut împreună mai departe în coaliție. Greul pentru coaliția majoritară abia începe, iar pentru a putea îndeplini angajamentele asumate în Acordul pe care partidele componente l-au semnat, este nevoie să poată lucra în continuare împreună și după aceste alegeri", a conchis Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?