Eurovision stiri: 514
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384
Preşedintele stiri: 4005

Dodon pleacă în Turcia, la inaugurarea lui Erdoğan

9 iul. 2018,, 10:08   Politică
2353 0

Președintele Igor Dodon efectuez o vizită de lucru în Republica Turcia, unde va participa la inaugurarea președintelui Recep Tayyıp Erdoğan, la invitația părții turce, notează Noi.md.

Pe această cale, șeful statului a dat o apreciere înaltă relațiilor moldo-turce.

”Cu Republica Turcia ne leagă relații de prietenie foarte bune. Mai mult de două decenii, Guvernul Turciei, prin intermediul Agenției TIKA, acordă Republicii Moldova ajutor esențial în mai multe domenii. Sînt realizate sute de proiecte sociale în mai multe regiuni ale țării și în primul rînd, în UTA Găgăuzia

El a reiterat că partea turcă a susținut prin proiecte concrete Republica Moldova, unul dintre acestea fiind finanțarea reconstrucției președinției.

“De asemenea, în conformitate cu înțelegerile pe care le-am avut cu Președintele Turciei, cu sprijinul Agenției TIKA este realizată reconstrucția clădirii Președinției Republicii Moldova. În a doua jumătate a lunii august este preconizată ceremonia solemnă de deschidere oficială a clădirii, eveniment la care se așteaptă participarea omologului meu turc”, a menționat Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?