Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Dodon: "Majoritatea cetățenilor moldoveni sînt împotriva ruperii relațiilor cu Rusia"

28 iul. 2023,, 12:29   Politică
5181 0

Decizia Republicii Moldova de a reduce numărul de angajați ai ambasadei Rusiei la Chișinău va avea un impact foarte negativ asupra relațiilor bilaterale dintre Moldova și Rusia.

Este opinia exprimată de fostul președinte al Republicii Moldova, liderul Partidului Socialiștilor, Igor Dodon.

El a menționat că, pe fundalul reducerii numărului de angajați ai ambasadei Rusiei la Chișinău, asistăm la o creștere atît a numărului de angajați, cît și a suprafețelor ambasadelor partenerilor occidentali ai republicii.

"Deja se aud unele declarații delirante ale unor deputați despre ruperea completă a relațiilor diplomatice cu Rusia. Vreau să le reamintesc că nu ei au stabilit aceste relații și nu este treaba lor să le distrugă. Înțeleg că unele capete înfierbîntate speră să se apropie în acest fel de NATO și UE pentru a face pe plac cuiva din Occident, dar acest lucru nu corespunde intereselor poporului moldovean și sînt sigur că majoritatea covîrșitoare a cetățenilor sînt împotriva ruperii relațiilor cu partenerii noștri strategici", a declarat Igor Dodon.

După cum s-a relatat anterior, Republica Moldova reduce personalul ambasadei Rusiei la Chișinău. Această decizie a fost anunțată după ce un organ de presă a publicat informații potrivit cărora pe acoperișul complexului ambasadei ruse din Chișinău se află mai multe antene, care sînt "folosite pentru activități de spionaj".


Întrebat de ce aceleași antene de pe ambasada americană sînt bune și aceleași antene de pe clădirea ambasadei ruse sînt rele, ambasadorul rus în Republica Moldova, Oleg Vasnețov, a declarat că, din păcate, conducerea MAEIE nu oferă niciun argument.
Mulți moldoveni asociază aderarea republicii la UE cu prosperitatea și dezvoltarea. În același timp, mulți moldoveni nu văd un viitor luminos nici în UE, nici în alte asociații, ci îl văd în neutralitate, dezvoltarea țării proprii și coexistența, precum și dezvoltarea relațiilor atît cu Estul, cît și cu Vestul.

59
3
1
2
10

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?