COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Dodon: Implementarea Acordului de asociere RM-UE rămîne o prioritate pentru autorități

Dodon: Implementarea Acordului de asociere RM-UE rămîne o prioritate pentru autorități

Republica Moldova își asumă angajamentul de a continua reformele necesare şi de a implementa prevederile Acordului de Asociere, care rămîne o prioritate pentru conducerea țării.

Despre aceasta a declarat președintele Moldovei, Igor Dodon, în cadrul întrevederii de lucru cu Christian Danielsson, șeful Directoratului General pentru Vecinătate și Negocieri privind Extinderea în cadrul Comisiei Europene, transmite Noi.md.


Părțile au discutat despre agenda relațiilor între Moldova și UE. Șeful statului a mulțumit partenerilor europeni pentru atenția sporită și suportul constant acordat țării noastre. El a remarcat importanța întrevederilor cu oficialii Uniunii Europene ce au avut loc la începutul lunii septembrie la Bruxelles care au vizat diverse subiecte de interes comun.

Președintele Republicii Moldova a comunicat delegatului UE despre semnarea la 16 septembrie a Acordului politic privind obiectivele între fracțiunile parlamentare PSRM și ACUM, dar și între Guvern, Președinție și Parlament.

”Reieșind din obiectivele stipulate în acest document, Republica Moldova își asumă angajamentul de a continua reformele necesare şi de a implementa prevederile Acordului de Asociere, care rămîne o prioritate pentru conducerea țării. Totodată, am reiterat că reforma justiţiei, combaterea corupției și consolidarea instituțiilor democratice sunt în topul priorităților naționale menite să sporească calitatea vieții cetățenilor noștri și să impulsioneze dezvoltarea economiei naționale”, a scris Igor Dodon după întîlnire pe pagina sa de pe o rețea de socializare.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load