Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Dodon, după anunțul lui Michel: Moldova are nevoie de bani pentru investiții, nu de arme

4 mai. 2022,, 17:45   Politică
4760 0

Ex-președintele țării, Igor Dodon, a venit cu o reacție după ce președintele Consiliului European, Charles Michel, a anunțat că Uniunea Europeană ar putea oferi suport militar Republicii Moldova, după modelul care ajută acum Ucraina.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Dodon menționează că Moldova are nevoie azi de mijloace financiare pentru investiții în economie, drumuri, infrastructura socială, medicină și educație, dar nu de arme, transmite Știri.md.

"În situația cînd Moldova are nevoie mai mult ca oricînd de suport pentru a susține populația, oamenii de afaceri, pe toți cei care suferă de crizele economice, energetice și sociale, care s-au abătut asupra țării, europenii ne propun armament.

Birocrații europeni ne propun să ne înarmeze. Pentru ce? Pentru ca tinerii noștri să moară pe cîmpul de luptă, urmînd interesele Uniunii Europene și ale NATO? Mulțumim pentru „ajutor” și pentru „sfaturi prețioase”, partenerilor de la Vest.

Moldova are nevoie azi de mijloace financiare pentru investiții în economie, drumuri, infrastructura socială, medicină și educație, nu de arme, de la care să fie omorîți puținii tineri care ne-au mai rămas în țară.


Moldova este o țara neutră, vrea pace, nu geopolitică de război", a comentat Dodon.

19
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?