X 
Transnistria stiri: 1394
Eurovision stiri: 502

Dodon, despre Sandu: Să lase mîndria la o parte și să meargă la Putin

1 dec. 2021,, 13:45   Politică
23682 28

Fostul președinte Igor Dodon insistă ca Maia Sandu „să lase mîndria la o parte” și să meargă la Moscova, pentru a se întîlni cu Vladimir Putin.

Socialistul crede că R. Moldova trebuie să fie în relații foarte apropiate cu Rusia, iar acest lucru ar fi fost înțeles și de „unioniști”, numai nu de Maia Sandu, transmite Ziarulnational.md.

„Maia Sandu trebuie să lase la o parte mîndria, să coboare cu picioarele pe pămînt, să pună mîna pe telefon și să-l sune pe Vladimir Putin și să-i ceară o întîlnire.

Nu cred că Vladimir Vladimirovici nu va fi de acord. Aceste discuții pot avea loc pe platforma CSI, Uniunea Eurasiatică… Trebuie de folosit toate aceste platforme pentru a comunica cu Vladimir Vladimirovici.

Eu sincer îmi doresc, ținînd cont de potențialul pe care îl are actuala guvernare… Dacă aveam eu 62 de mandate în Parlament, atunci în patru ani totul înflorea în Moldova”, a declarat ieri Dodon, în cadrul unei emisiuni televizate.


De asemenea, Dodon vrea întîlniri cu Maia Sandu, pentru a-i oferi sfaturi în folosul cetățenilor.

„Eu le doresc să coboare cu picioarele pe pămînt și să folosească acea încredere a cetățenilor pe care au avut-o după alegeri, dar care deja s-a spulberat, în folosul țării.

Pentru asta trebuie să discute cu noi. Eu sînt gata și mîine să stau la aceeași masă cu Maia Sandu. Întîlnirea poate să nu fie publică, nu am nevoie de medalii. Dacă e nevoie să discut cu președintele, voi discuta. Am plecat din Parlament ca să nu vă enervez. Eu voi fi cu oamenii. Dar hai să ne mișcăm împreună înainte”, a adăugat Dodon.

Menționăm că vicepremierul Nicu Popescu, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, a declarat marți, într-o conferință de presă, că diplomațiile de la Chișinău și Moscova nu discută în prezent despre o eventuală întîlnire dintre Maia Sandu și Vladimir Putin.

7
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?