TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Dodon confirmă că l-a invitat la Chișinău pe ministrul rus al Apărării

Dodon confirmă că l-a invitat la Chișinău pe ministrul rus al Apărării

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a confirmat că l-a invitat pe ministrul Apărării de la Moscova, Serghei Șoigu, să participe sîmbătă, 24 august, la evenimentele dedicate aniversării a 75 de ani de la „eliberarea Moldovei de fascism”.

Șeful statului a anunțat, printr-un mesaj pe facebook.com, că a discutat, cu ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov, programul acțiunilor consacrate marcării celor 75 de ani de la eliberarea Moldovei de fascism, în special evenimentul comemorativ de la Complexul Memorial „Capul de pod Șerpeni” și din Chișinău, organizate pe 24 august.


Igor Dodon a scris că se preconizează participarea ministrului apărării al Federației Ruse, Serghei Șoigu, și a vicepreședintelui Consiliului Federației Ruse, Galina Karelova, la invitația sa.

Precizăm că prim-ministra, Maia Sandu, l-a dojenit pentru această vizită pe ministrul Apărării, Pavel Voicu, informîndu-l că nu va putea semna niciun acord oficial, iar vizita lui Șoigu va fi privată.

La rîndul său, ministrul Apărării, Pavel Voicu a spus că, de fapt, invitația către omologul său rus a venit din partea Președinției care s-ar fi ocupat de toate prevederile oficiale.

Amintim că Igor Dodon a spus că nu știe despre decizia Guvernului conform căreia la 23 august Republica Moldova va comemora victimele tuturor regimurilor totalitare. Șeful statului a declarat că pe 23 și 24 august Președinția va sărbători „eliberarea Moldovei de fascism”.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load