X 
Transnistria stiri: 1392
Eurovision stiri: 502

Dodon a semnat decretul privind acordarea cetățeniei prin investiții unor cetățeni străini

2 aug. 2019,, 10:50   Politică
3195 1

Decretul șefului statului, Igor Dodon, privind acordarea cetățeniei Republicii Moldova mai multor cetățeni străini a fost publicat vineri, 2 august, în Monitorul Oficial, informează MOLDPRES.

Surse din cadrul Președinției au confirmat pentru agenție că cetățenii străini vizați au obținut cetățenia Republicii Moldova în schimbul investițiilor.

Decretul a intrat în vigoare la data publicării.

De la inițierea programului și pînă în prezent, acesta este al doilea decret semnat de șeful statului privind acordarea cetățeniei prin investiții.

Acum cîteva zile, parlamentul a decis instituirea moratoriului asupra acordării cetățeniei Republicii Moldova prin investiție. Totodată, cererile care au fost depuse pînă la data intrării în vigoare a noii legi vor fi procesate în continuare.


Programul a fost lansat oficial în luna noiembrie anul trecut. Pînă în prezent, au fost depuse 34 de dosare privind dobîndirea cetățeniei prin investiții. O parte dintre acestea au fost analizate, iar altele sînt în proces de examinare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?