X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Diacov, despre ultima discuție cu Mircea Snegur: ”Dima, mi-e greu, chimioterapia mă doboară”

15 sep. 2023,, 07:03   Politică
5393 0

Fostul lider democrat, ex-speaker și unul dintre cei mai longevivi deputați în Parlamentul Republicii Moldova, a povestit despre ultima discuție pe care a avut-o cu primul președinte al țării, Mircea Snegur. A avut loc recent, acum patru zile. Astăzi, fostul șef de stat a fost răpus de boala cu care lupta de mai mult timp.

„L-am sunat pe 27 august de mai multe ori. Am vrut să-l felicit cu Ziua Națională, să-l întreb cum o mai duce. Nu a răspuns.

Duminică, 10 septembrie, m-a sunat Dumnealui. Eu îi lămuresc că l-am căutat să-l felicit cu Ziua Republicii, să-i doresc toate cele bune. Dar el mereu mă întrerupea. Cu o voce tremurîndă tot îmi repeta: „Dima, mi-e greu, chimioterapia mă doboară...” Și în receptor se auzea cum cineva, lîngă el, mereu încerca să-l liniștească…

Nu mi-a trecut prin cap că e ultima discuție. Acum îmi pare rău că n-am mai întins vorba… Dumnezeu să Vă ierte și să Vă aibă în paza sa, Domnule Președinte Mircea Snegur!”, a scris Dumitru Diacov.

Reamintim că Primul președinte al țării, Mircea Snegur, s-a stins din viață, la vîrsta de 83 de ani, pe 13 septembrie 2023.


Primul președinte al țării, Mircea Snegur, va fi condus pe ultimul drum cu onoruri de stat. Totodată, șefa statului, Maia Sandu, a solicitat administrației prezidențiale declararea zilei de doliu național pe 16 septembrie.

0
3
0
7
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?