X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Zi de doliu național, în legătură cu funeraliile lui Mircea Snegur. Mesajul șefei statului

14 sep. 2023,, 09:36   Politică
3216 0

Ziua de 16 septembrie va fi decretată de șefa statului drept zi de doliu național, în legătură cu funeraliile primului președinte al R.Moldova Mircea Snegur.

Maia Sandu a exprimat condoleanțe familiei și apropiaților lui Mircea Snegur, precizînd că primul președinte va rămîne în memoria noastră ca "Omul care a stat la leagănul Independenței țării".

"Am aflat cu profundă tristețe că în această noapte a decedat Mircea Snegur, primul Președinte al Republicii Moldova. Domnul Snegur a trăit în vremuri istorice și a avut un rol esențial în promovarea independenței, libertății și suveranității Republicii Moldova. Mircea Snegur va rămâne în memoria noastră ca Omul care a stat la leagănul Independenței Republicii Moldova.

Adresez sincere condoleanțe familiei, rudelor și tuturor celor care l-au cunoscut și prețuit pe Mircea Snegur.

Ziua de 16 septembrie va fi declarată zi de doliu național și vor fi organizate funeralii cu onoruri de stat.


„Trăiască Moldova independentă!” - cu aceste cuvinte și-a încheiat adresarea domnul Mircea Snegur pe 27 august 1991. Această urare a unit moldovenii în anii de Renaștere națională și ne va ghida și pe noi în construirea unui viitor demn pentru copiii noștri și Republica Moldova", se arată în mesajul Maiei Sandu.

Menționăm că Mircea Snegur s-a stins din viață, în această dimineață, la vîrsta de 83 de ani în urma unei boli incurabile.

Mircea Snegur a fost primul președinte al R. Moldova, fiind la cîrma statului între anii 1990-1997. A susținut proclamarea suveranității, obținerea independenței Republicii Moldova și a contribuit la recunoașterea tînărului stat de către Occident.

3
0
2
4
11

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?