X 
Transnistria stiri: 1354
Eurovision stiri: 497

Dezvăluiri privind puciul anticonstituțional: Judecătorii CCM primeau indicații la telefon

21 noi. 2019,, 07:40   Politică
6058 2

Deputatul Blocului ACUM, Dinu Plîngău, membru al Comisiei parlamentare de anchetă care investighează tentativa de puci anticonstituțional întreprinsă de Partidul Democrat în luna iunie, prin intermediul Curții Constituționale și al Procuraturii Generale, a făcut dezvăluiri în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

Dinu Plîngău susține că membrii comisiei au obținut informații care atestă că judecătorii de la Curtea Constituțională primeau indicații la telefon.

„Erau niște telefoane acolo. Se aduce un telefon, care are o cartelă SIM și se dă judecătorului, iar partea cealaltă este altă persoană care trebuie să discute cu el”, a explicat deputatul.

Potrivit acestuia, o persoană din anturajul finului lui Vladimir Plahotniuc gestiona atunci mai multe procese: „O persoană apropiată lui Dorin Damir era ca la dînsul acasă în perioada ceea”.

Întrebat dacă membrii comisiei parlamentare au reușit să documenteze cazuri în care oamenii au fost aduși organizat la proteste și au primit bani de la reprezentanții Partidului Democrat, Dinu Plîngău a declarat că astfel de informații se conțin în „schița de raport” pe care a pregătit-o comisia.


Deputatul Blocului ACUM s-a arătat sceptic în privința rezultatelor finale ale comisiei de anchetă, bănuind că socialiștii nu vor mai dori să ducă la bun sfîrșit investigațiile, odată ce au bătut palma cu democrații pentru învestirea Guvernului Chicu.

„În primul rînd trebuie să ne clarificăm dacă PSRM mai vrea continuarea investigațiilor. În caz că nu, vom prezenta cu Mihai Popșoi informațiile pe care le deținem și schița de raport pe care am pregătit-o”, a precizat Dinu Plîngău.

Pe de altă parte, deputatul democrat Nicolae Ciubuc spune că membrii comisiei evită să apară în fața presei, pentru că nu au reușit să documenteze lucruri ce ar demonstra că PDM a uzurpat puterea.

„Ei nu ies în fața presei, pentru că nu au ce declara. Din informațiile pe care le avem, nimeni din echipa PDM nu a fost audiat de procuratură, pentru a face o anumită claritate. Avem trei luni și ceva și practic nimic nu s-a întreprins în acest dosar”, afirmă Ciubuc.

Astăzi, la Judecătoria Ciocana urma să fie examinată contestația membrilor Guvernului Filip împotriva ordonanței emise de procurorul general Dumitru Robu, care a dispus inițierea dosarului penal pentru uzurparea puterii de către membrii PDM.

Ședința de judecată a fost amînată pentru 11 decembrie, pentru că s-a cerut recuzarea unui membru al completului de judecată – magistratul Ghenadie Morozan, care este rudă cu Vladimir Plahotniuc.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?