X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Dezvăluire: Planul lui Plahotniuc ca să scape de extrădare

26 noi. 2019,, 11:49   Politică
12091 8

Președintele comisiei parlamentare pentru securitate și ordine publică, Chiril Moțpan, oferă detalii noi despre identitatea dublă a fostului lider al Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vladimir Plahotniuc, și interceptările la care au fost supuse mai multe persoane în timpul guvernării PDM.

Moțpan se arată nemulțumit de atitudinea unor persoane expusă vizavi de lucrurile pe care le-a declară anterior pe marginea identității duble a lui Plahotniuc și a interceptărilor. Mai mult, președintele comisiei parlamentare nu exclude că Plahotniuc ar sta în spatele unui scenariu prin care se victimizează, în încercarea de a scăpa de extrădare în Republica Moldova.

„Mi s-a transmis în context că unul din motivele care la-au făcut pe domnul Plahotniuc să plece atît de grăbit din Republica Moldova ar fi fost prezența unui comanda rusesc, luptător din cunoscutul detașament de mercenari Wagner, care ar fi planificat să-l răpească și pentru că la moment părea o informație relevantă au solicitat verificarea acestei informații. S-a dovedit o informație imposibil de verificat. Nu ai cum nici s-o infirmi, nici s-o confirmi. Nu exclud faptul că ar fi parte dintr-o strategie de dezinformare gîndită de Plahotniuc și adepții săi pe care o calific drept o tentativă nereușită de a inventa circumstanțe inexistente pentru a beneficia de prevederile legislației internaționale invocînd pretinsul pericol pentru viața sa drept motiv pentru respingerea cererii de extrădare”, a declarat Moțpan, transmite Noi.md cu referire la Cotidianul.

„Domnului Plahotniuc îi place să își creeze imagine de victimă, să-i facă pe ci din jur să creadă că ceea ce i se întîmplă este o formă de persecuție politică, nu o tragere la răspundere pentru activitatea sa criminală. În mitul pe care și-l construiește ar fi vorba de luptă geopolitică, ce îl are pe el în calitate de erou. O înscenare rusească, ca în filmele de spionaj. A mai făcut asta cu înscenarea omorului la comandă. De fapt, în Moldova nu a existat niciodată vreun pericol la adresa integrității lui fizice. Dimpotrivă, domnul Plahotniuc este cel care a fost și continuă să fie o amenințare constantă pentru Republica Moldova și cetățenii ei”, a mai spus Chiril Moțpan.

Deputatul susține că, după ce a făcut public anunțul că Plahotniuc are dublă cetățenie moldovenească, sub identități diferite, a primit mai multe atacuri la persoană, cu intenția de a-i „denigra imaginea și de a se crea impresia că declarațiile mele sînt doar niște declarații politice și nu trebuie luate în serios”.


În context, Chiril Moțpan a cerut Procuraturii Generale să întreprindă măsurile prevăzute de lege și să informeze cu referire la rezultatele obținute.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?