Transnistria stiri: 1391
Preşedintele stiri: 4027

La ce etapă se află cererea de extrădare al fugarului Ilan Șor

9 apr. 09:15   Societate
3562 0

Odată cu condamnarea fugarului Ilan Șor la 15 ani de închisoare, în dosarul Fraudă bancară, a fost dispusă și încasarea acțiunii civile în mărime de 5 miliarde de lei, a declarat ministrului Justiției în cadrul emisiunii În Profunzime.

Această a menționat din declarațiile Procuraturii că ar fi fost confiscate „peste 580 milioane de euro, inclusiv fiind confiscate bunuri imobile, acum s-a început procedura de identificare și executare a acestora, notează Noi.md cu referire la protv.

„Recent am primit un răspuns din partea autorităților israeliene la o cerere repetată privind actualizarea informației despre stadiul examinării cererii de extrădare. Au spus că sînt încă la faza de examinare a unor documente inclusiv din partea avocaților persoanei și sînt la o faza finală de examinare și urmează să fim informați”, a declarat Veronica Mihailov-Moraru.

Fiind întrebată cît din prejudiciul adus de Șor s-a recuperat pînă în acest moment, ministra a menționat:

„Odată cu condamnarea lui Șor a fost dispusă și încasarea acțiunii civile în mărime de 5 miliarde de lei. Din cele spuse de Procuratură s-a confiscat peste 580 milioane de euro, inclusiv fiind confiscate bunuri imobile, acum s-a început procedura de identificare și executare a acestora”, a spus ministrul Justiției


Reamintim că Ilan Șor a fugit din țară în luna iunie 2019, cînd PD a cedat puterea. Procuratura Genarală anunța atunci că Șor a părăsit țara ilegal prin Aeroportul Chisinău, fără a trece controlul vamal deși are interdicție.

Persoanele responsabile de supravegherea punctelor de acces de pe aeroport au fost audiate.

3
2
2
1
10

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?