COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 588 000   INFECTAȚI 259 108(+166)   TRATAȚI 251 741     DECESE 6250(+3)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2823
Puterea stiri: 6282
Coronavirus stiri: 7247

Despre ce au discutat Dodon și Lukașenko în cadrul întîlnirii informale

6 mai. 09:45   Politică
1988 4

În cadrul vizitei de lucru de două zile în Republica Belarus, președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, fostul președinte al țării, Igor Dodon, a avut o întrevedere foarte productivă cu șeful statului, Aleksandr Lukașenko.

Părțile au discutat chestiuni legate de dezvoltarea relațiilor bilaterale, au subliniat dinamica pozitivă a evoluției raporturilor comercial-economice, constatînd cu satisfacție faptul că Belarus rămîne unul dintre cei mai mari importatori ai produselor agroindustriale moldovenești.

În această ordine de idei, Igor Dodon a exprimat domnului Lukașenko gratitudinea pentru participarea activă a întreprinderilor belaruse în dezvoltarea transportului și infrastructurii din țara noastră, în primul rînd, din capitală.

”Astfel, la Chișinău continuă livrarea troleibuzelor noi, asamblate în Belarus, iar uzina gigant MAZ a cîștigat recent licitația de furnizare a 100 de autobuze pentru Chișinău”, a menționat președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova.

În alt context, Igor Dodon a discutat cu liderul belarus despre situația geopolitică și tentativele unor actori occidentali de a submina securitatea și stabilitatea din regiunea noastră.


Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Noul parlament și-a început activitatea. Ce așteptări aveți de la activitatea sa?
🔽🔽