Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Deputații independenți spun dacă se vor alătura vreunui grup parlamentar

22 mar. 2019,, 12:19   Politică
4403 8

Deputații independenți Alexandru Oleinic și Ion Groza consideră că o alianță proeuropeană dintre blocul „ACUM” și Partidul Democrat din Moldova este opțiunea cea mai potrivită pentru a guverna Republica Moldova.

Aceștia spun că planifică să rămînă independenți și că vor vota inițiativele legislative îndreptate spre europenizarea Republicii Moldova.

Deși Oleinic și Groza și-ar dori o alianță între PDM și ACUM, cei din urmă au refuzat invitația democraților la negocieri.

Alexandru Oleinic a fost ales deputat pe circumscripția nr. 47 din regiunea transnistreană, în timp ce Ion Groza a cîștigat scrutinul parlamentar pe circumscripția nr. 43, Cahul.

Ion Groza este președintele raionului Cahul, ales în 2015 pe listele PLDM. Un an mai tîrziu, Groza a părăsit formațiunea, rămînînd neafiliat.


Alexandru Oleinic este președintele Partidului Popular din Republica Moldova.

Cel de-al treilea deputat independent din Parlament este Viorel Melnic, ales pe circumscripția nr. 48, din stînga Nistrului. El a fost şef al Serviciului Vamal şi viceministru al Economiei, iar pînă în 2015 a făcut parte din PSRM. Ziarul de Gardă a scris că acesta a fost exclus din organele de conducere ale partidului după ce Igor Dodon a aflat despre implicarea sa în schemele frauduloase de la Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank. La începutul lui 2016, Melnic a fost numit consilier al lui Ilan Șor pentru probleme economice. Potrivit anticorupție.md, Melnic a fost președinte al Consiliului de Administrație al Unibank. Numele lui a apărut şi în raportul Kroll, care investighează furtul miliardului din sistemul bancar moldovenesc.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?