X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Deputata PAS, Doina Gherman, despre începerea oficială a negocierilor de aderare

9 feb. 22:12   Politică
1187 0

Autoritățile de la Chișinău își doresc ca începerea negocierilor de aderare la Uniunea Europeană să înceapă în acest an, a declarat vicepreședinta Parlamentului, Doina Gherman.

„Noi ne dorim ca pînă la finele acestui an să avem începerea oficială a negocierilor. Asta în contextul în care vom avea deja primele rezultate.

Ceea ce înseamnă evaluarea conformității legislației Republicii Moldova la cea a Uniunii Europene. Acum acesta este procesul cel mai anevoios. În unele state membre UE acest proces a durat 2-3 ani.

Acum partenerii noștri europeni zic că sînt optimiști în raport cu Republica Moldova și cred că noi, fiind o țară mică, ne vom descurca mult mai repede și vom face asta timp de un an”, a declarat Doina Gherman, notează Noi.md cu referire la realitatea.

Amintim că Republica Moldova a depus cererea de aderare la Uniunea Europeană în data de 3 martie 2022. În decembrie 2023, liderii statelor UE au decis să deschidă negocierile de aderare.


Astăzi, viceprim-ministra pentru integrare europeană, Cristina Gherasimov, în cadrul unei conferințe de presă a făcut totalurile unei vizite la Bruxelles. Oficiala a declarat că la 7 februarie, am intrat în prima etapa de lucru tehnic pentru aderarea Republicii Moldova la UE.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?