X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Deputata PAS a cărei fiică este suspectată de corupție și-ar putea da demisia

1 apr. 20:34   Politică
4784 0

Fiica deputatei Partidului de guvernământ Acțiune și Solidaritate (PAS) Victoriei Cazacu, vizată într-o schemă de corupție la Aeroportul Chișinău, a fost reținută.

Declarația a fost făcută de președintele Parlamentului și liderul PAS Igor Grosu în cadrul ediției din 1 aprilie a emisiunii „La 360 de grade”, de la Radio Moldova. Speaker-ul a spus că Victoria Cazacu, căreia i-a cerut să-și depună mandatul din cauza suspiciunilor în privința copilului său, urmează să-și dea demisia, notează Noi.md cu referire la newsmaker.

În timpul emisiunii, Igor Grosu a fost întrebat de ce a cerut colegei sale Victoria Cazacu să-și dea demisia în condițiile în care instanța încă nu a pronunțat o decizie în privința implicării fiicei sale în schema de corupție de la aeroport.

„Sentința sau procesul judiciar are cursul său. Iar noi nu putem sta așa, calmi, și aștepta toate argumentele. Realitatea este următoarea: CNA a descins la postul vamal de la Aeroportul Internațional Chișinău, având în spate o întreagă investigație, care a adurat ceva timp, au fost acumulate probe. Probabil au fost și semnale din partea cetățenilor care au fost supuși unui astfel de comportament. Printre cei reținuți, am înțeles că sunt 7 persoane, este și un membru al familiei deputatei Victoria Cazacu. Dincolo de prezumția nevinovăției, are un impact politic major asupra clasei politice, asupra Parlamentului. Am avut o discuție cu dna Cazacu și i-am cerut demisia”, a răspuns acesta.

Întrebat dacă Victoria Cazacu a acceptat să demisioneze din funcția de deputat, Grosu a spus: „Urmează, sunt niște proceduri birocratice”.


Reamintim că astăzi ofițerii CNA și procurorii mun. Chișinău efectuat percheziții la Aeroportul Internațional Chișinău într-un dosar de corupție în care sînt implicați mai mulți inspectori vamali și persoane fizice.

Este vorba despre o schemă infracțională manifestată prin pretinderea sistematică a mijloacelor financiare de la pasageri pentru facilitarea introducerii sau scoaterii ilegale din țară a diferitor bunuri.

11
12
0
1
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?