Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Deputat PAS: Nu se discută despre nicio remaniere în actualul Guvern

8 feb. 2022,, 17:45   Politică
2560 1

Numirea lui Dorin Recean în funcția de consilier prezidențial în domeniul apărării a stîrnit mai multe reacții.

Președintele interimar al Platformei DA, Dinu Plîngău, susține că această decizie nu este una reușită și că nu exclude că acesta ar putea deveni cel puțin ministru de Interne, transmite Noi.md cu referire la realitatea.md.

Deputatul PAS Lilian Carp, care face parte dintr-un partid cu majoritate parlamentară aflat la guvernare, l-a contrazis. Nu s-ar discuta sub nicio formă vreo remaniere în viitorul apropiat. Ambii au participat la ediția din seara de luni, 7 februarie curent, a emisiunii „În PROfunzime” de la ProTV Chișinău.

„Noi am criticat această decizie, din punctul nostru de vedere este absolut nejustificată în condițiile planării mai multor suspiciuni și pete pe cariera profesională a domnului Recean. Toată lumea care a urmărit activ politica sau viața socială își aduce aminte de acele faimoase registre între ministrul de atunci, din 2014, al MAI și șeful de la FISC. Atunci cînd se dădeau indicații. Aceste înregistrări nu reprezintă doar niște exprimări nereușite, cînd se discută cazuri separate și ministrul de Interne a dat indicații șefului de la FISC”, a declarat Dinu Plîngău.

„Aceste acțiuni reprezintă fapte ce se încadrează în componentele de infractiune, abuz de putere sau trafic de influență. Cu siguranță, o anchetă trebuie să aducă lumină pe aceste cazuri pînă a fi promovate asemenea persoane în funcții importante. Din punctul nostru de vedere, după reacția societății se vrea numirea domnului Recean în funcția de ministru de Interne și dacă societatea va înghiți aceasta numire controversată, din punctul nostru de vedere în CSS, atunci el va putea fi promovat mai departe”, a adăugat acesta.


În schimb, deputatul PAS Lilian Carp asigură că nu se discută despre nicio remaniere în actualul Guvern condus de prim-ministra Natalia Gavrilița. „Vor fi evaluate pe anumite dimensiuni în care se va încerca să ajutăm unii miniștri pentru a-și crește eficiența în procesul de guvernare și, după o evaluare se va putea spune foarte clar, care sunt capacitățile unui Minister sau altul pentru a putea merge înainte”, a explicat politicianul.

Decretul prin care Recean a fost numit și secretar al Consiliului Suprem de Securitate a fost semnat săptămîna trecută de președintele țării, Maia Sandu. A fost membru în Cabinetul premierului Vlad Filat și cel al lui Iurie Leancă, alături de Maia Sandu, care era atunci ministră a Educației. Funcția de consilier prezidențial a devenit vacantă, după ce Ana Revenco a fost numită ministră de Interne.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?