Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4002

Deputat, despre cum să oprim creșterea prețurilor

5 iun. 2022,, 14:00   Politică
3483 0

Actuala guvernarea ar putea pierde puterea, la următoarele alegeri, dacă nu va implementa politici eficiente în a diminua creșterea inflației. De această părere este analistul politic Anatol Țaranu, invitat aseară la emisiunea Întreabă Ghețu.

În replică, deputatul PAS, prezent în același studio a declarat că guvernarea depune eforturi colosale pentru a ajuta populația vulnerabilă.

Potrivit lui Anatol Țaranu, la următoarele alegeri parlamentare actuala guvernare ar putea pierde puterea. Motivul ar fi lipsa unor politici eficiente în diminuarea crizei economice.

Revoltător ar fi fost, potrivit lui Țaranu, și comentariul prim-ministrei, Natalia Gavrilița, despre creșterea prețurilor, făcut la postul public de televiziune.

În apărarea prim-ministrei a sărit deputatul PAS, Radu Marian, care a spus că Guvernul depune tot efortul pentru a ajuta categoriile vulnerabile în această perioadă dificilă.


Potrivit expertului, Mihai Mogîldea, în situația actuală, unii experți internaționali prognozează că numărul populației care trăiește sub pragul sărăciei va trece de 50 la sută. Anterior, autoritățile spuneau că unul dintre motivele de creștere bruscă a inflației este faptul că Republica Moldova este singura țară din regiune, care nu dispune de surse energetice proprii, iar acest lucru se reflectă în prețurile la produse și servicii.

Potrivit datelor Biroului Național de Statistică, prețurile medii de consum în luna aprilie 2022, comparativ cu luna aprilie 2021, au crescut cu 27,07%, inclusiv la produse alimentare - cu 30,17%, mărfuri nealimentare - cu 19,13% și servicii prestate populației - cu 34,40%.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?