Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4033

Deputat: "De Ucraina nu depinde nimic"

21 feb. 2022,, 12:15   Politică
2158 0

Deputatul Parlamentului Republicii Moldova, Bogdan Țîrdea, în cadrul emisiunii "Subiectul principal” cu Nina Dimoglo a comentat ultimele evenimente privind situația din jurul Ucrainei. El a răspuns la întrebări de actualitate precum "Va fi război?" și "Cine are de cîștigat din isteria în masă din mass-media?", transmite Noi.md.

"Sînt gata să pun pariu că Putin, iar el este invitat la război de 8 ani la rînd, va lua din nou și nu va veni", a spus deputatul, enumerînd toate datele "posibile" ale "invaziei" trupelor rusești în Ucraina promise în mass-media cu mult timp în urmă și citînd surse occidentale.

"Trupele rusești, deja astăzi, potrivit lui Lavrov și Șoigu, au început să se retragă de la granița ruso-ucraineană și vă puteți imagina cît de insultate trebuie să fie autoritățile noastre de peste ocean, în persoana Statelor Unite, care, potrivit unui portal, au investit aproximativ 2,5 miliarde de dolari doar în înarmarea Ucrainei"

Țîrdea este sigur că nu va fi război, cel puțin din partea Rusiei, iar isteria în masă care a izbucnit atît de activ în mass-media este doar în beneficiul companiilor petroliere americane.

"Datorită acestei isterii, corporațiile americane de gaze și petrol și-au mărit activele de 20 de ori. Au obținut înghețarea Nord Stream 2, ceea ce este în avantajul americanilor, și a dus la o creștere a activelor lor și a exporturilor de gaze...”.


Țîrdea și-a exprimat opinia că Președintele Ucrainei, Vladimir Zelensky, nu controlează situația din Ucraina și numai conducerea Statelor Unite și a Rusiei poate oferi garanții cu privire la nealinierea acestei țări la NATO:

"Și cine va întreba Kievul? Vrea să adere la NATO?

Nimic nu depinde de Ucraina. Moscova cere garanții din partea NATO și, în principal, din partea Statelor Unite, deoarece NATO fără Statele Unite este o pisică moartă, nu reprezintă nimic fără Statele Unite, chiar și în ciuda bugetului său de un trilion de dolari...De aceea, Lavrov și Șoigu și, în primul rînd, domnul Putin au început negocierile de securitate cu Statele Unite. Nici Ucraina, nici Europa nu sunt actori politici internaționali... Zelensky nu controlează situația - nimeni nu-l va întreba dacă vrea să adere la NATO".

3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?