Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Delegația Parlamentului Republicii Moldova va participa la sesiunea de vară a APCE

19 iun. 2023,, 03:28   Politică
1941 0

O delegație din Parlamentul R. Moldova va participa la sesiunea de vară a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), care începe luni la Strasbourg.

Timp de cinci zile vor fi puse în discuție temele cu privire la consecințele politice ale agresiunii Federației Ruse împotriva Ucrainei și participarea sportivilor ruși și belaruși la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024, notează Noi.md cu referire la radiomoldova.

Pe agenda sesiunii de vară a APCE se află și dezbaterea subiectului ce vizează asigurarea accesului liber și sigur prin Coridorul Lachin, singura legătură terestră dintre Nagorno-Karabah și Republica Armenia.

„Parlamentarii vor mai discuta despre provocările cu care se confruntă opoziția democratică din Belarus, despre reforma în domeniul legislației privind drepturile omului în Marea Britanie, represiile transnaționale, precum și despre prioritățile și bugetele Consiliului Europei pentru perioada 2024-2027”, se precizează în comunicatul Parlamentului.

Din componența delegației parlamentare moldovenești vor face parte șeful delegației naționale la APCE, vicepreședintele Comisiei politică externă și integrare europeană, Ion Groza, vicepreședinții Parlamentului, Mihail Popșoi și Vlad Batrîncea, precum și membrii delegației naționale la APCE, Ana Calinici și Adela Răileanu.

2
0
0
0
9

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?