Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Delapidarea patrimoniului R.Moldova pe teritoriul Ucrainei. CSS vine cu recomandări

30 mar. 2021,, 18:54   Politică
3563 0

Gestionarea defectuoasă și delapidarea bunurilor Moldovei pe teritoriul Ucrainei sînt subiecte puse în discuție la ședința de astăzi a Consiliului Suprem de Securitate.

Președintele Maia Sandu a anunțat că mai multe bunuri care au fost în proprietatea R.Moldova pe teritoriul Ucrainei, au fost preluate prin metode ilegale sau sînt în proces de a fi preluate.

În urma discuțiilor, președintele a cerut instituțiilor statului care au în subordine obiecte pe teritoriul Ucrainei să vină cu o informație detaliată despre situația acestor obiecte și starea lor financiară.

De asemenea, șefa statului a recomandat Guvernului să efectueze un audit finaciar, juridic, pentru fiecare obiect în parte și să stabilească strategia de negociere cu partea ucraineană, în vederea soluționării litigiilor existente.

„Am recomandat în special să se examineze situația Consulatul Moldovei la Odesa și cea de la Sanatoriul “Moldova” din Truscaveț. Avem recomăndari și pentru Procuratura Generală, știm că sint deschise mai multe dosare penale pe aceste cazuri, așteptăm să se desfășoare ancheta cît mai repede. Foarte multe întrebări la instanțele de judecată și aceste subiecte o să le semnalăm la Consiliul Superior al Magistraturii”, a spus Sandu.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?