X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

De ce Dodon nu va fi niciodată Plahotniuc?

21 noi. 2019,, 17:53   Politică
3698 13

Actualul președinte al Moldovei, Igor Dodon, nu va deveni niciodată al doilea Plahotniuc și este singurul politician din țară care a demis toate guvernele oligarhice ale lui Plahotniuc: Filat, Leancă, Gaburici, Streleț, Filip și, de asemenea, l-a demis pe Plahotniuc pentru prima dată în 2013, iar a doua oară - l-a înlăturat de la putere în 2019.

Acest lucru a fost declarat de deputatul Partidului Socialiștilor, analistul politic Bogdan Țîrdea, transmite Noi.md.

Pe pagina sa de socializare, el a amintit despre binecunoscutul adevăr din politică: hoțul însuși strigă „Țineți hoțul!”.

„Așa și în relațiile cu Plahotniuc – învinuiesc cei care duceau afaceri cu el, erau la guvernare cu el. De o asemenea soartă nu a scăpat nici Igor Dodon, care este susținut de Putin, Lukașenko, Erdogan. Se pare că ei nu știu care și cine este. Nici FSB-ul nu știe. Ei îi cunosc pe Usatîi și Năstase", a scris Bogdan Țîrdea cu ironie, propunînd clarificarea lucrurilor în baza unor fapte concrete pe care el le-a citat.

1) I. Dodon are 3 studii superioare, grad științific. V. Plahotniuc - a cumpărat diploma la Politehnică.


2) I. Dodon a venit în politică din mediul academic - a lucrat ca profesor la o universitate. Plahotniuc - a venit din businessul tenebru.

3) I. Dodon este politician public, ministru al Economiei, lider al PSRM, președinte. Plahotniuc - un oligarh tenebru, miliardar, care a devenit proprietarul Nobil, Codru, Petrom, Drive, Victoriabank, BEM prin scheme și capturări!

4) I. Dodon a adus în parlament extra-parlamentarul partid PSRM! Plahotniuc - a cumpărat PDM-ul parlamentar, ascunzîndu-se în spatele lui Lupu, pe care ulterior l-a trădat.

5) I. Dodon a scos de sub arest oameni pe care Plahotniuc dorea să îi pună la închisoare. Nu-i așa, domnilor Petrenco și Grigorciuc?

6) I. Dodon a întors afaceri, i-a ajutat pe exportatorii noștri, anulînd taxele vamale în Rusia, a deschis piețe pentru Cricova, Cojușna, Castel Mimi! Plahotniuc, însă, lua afaceri, crea probleme. A.Tranga - proprietarul Andys Pizza - nu mă va lăsa să mint.

7) I. Dodon are cel mai mare rating din țară! Pentru el au votat 52% dintre cetățeni, alegîndu-l președinte! Plahotniuc are cel mai mare anti-rating: 90%!

8) I. Dodon are cetățenia moldovenească, familia sa trăiește în Republica Moldova. Plahotniuc are 3 cetățenii (română, rusă, cehă) și nici o patrie.

9) I. Dodon nu are active, case peste hotare. La Plahotniuc toate bunurile sînt acolo!

10) I. Dodon nu are legături cu criminalitatea. Plahotniuc - a fost monitorizat de Interpol pentru relațiile cu gruparea Solnțevskaia, are 3 dosare penale în Federația Rusă, o mulțime de acuzații de crime deosebit de grave din partea a sute de cetățeni!

11) I. Dodon – a protejat școli, spitale, întreprinderi de stat, ortodoxia, istoria țării! El a obținut amnistie pentru lucrătorii emigranți din Moldova. Plahotniuc - a vîndut toate băncile țării, a cedat aeroportul, BEM, întreprinderile-cheie de stat (AIR Moldova, Tutun CTC), 40% din pămînt în concesiune! El este un comprador tipic care a trădat interesele naționale!

12) I. Dodon a fost sprijinit de Putin, Lukașenko, Erdogan. Se pare că aveau un motiv! S-a întîlnit cu Trump, Macron, Papa de la Roma etc. Este o recunoaștere îi place lui Sandu și Năstase sau nu. Plahotniuc este interzis în Rusia, ca și Usatîi și Șor, nu i-a fost strînsă mîna în toată lumea!

13) I. Dodon urmărește o politică externă echilibrată. Plahotniuc juca jocuri geopolitice periculoase - expulzarea diplomaților ruși, interzicerea programelor de știri ruse, atacuri și insulte în adresa UE!

14) I. Dodon a obținut o reducere a prețurilor la gaze, a rupt schema „electrică” cu Energocapital cu ajutorul Moscovei. Plahotniuc a obținut profit din gaze, energie electrică și așa mai departe.

15) I. Dodon merge la piață, se salută cu oamenii obișnuiți. Plahotniuc, chiar și cu pază se temea de oameni!

16) I. Dodon, într-un moment complicat pentru țară a rămas în Moldova, a salvat țara de dominația oligarhilor. Plahotniuc - a fugit, trădindu-și patria, și pe toți cei care l-au slujit!

17) Dodon a condus Regimentul Nemuritor pe piață și îl sprijină în totalitate. Plahotniuc nu a apărut niciodată la memorialul Eternității și a transformat 9 mai în ziua Europei...

„Dar cea mai importantă diferență este că I. Dodon...

a) Este singurul politician din țară care prima oară l-a demis pe Plahotniuc în 2013, iar a doua oară l-a înlăturat de la putere în 2019!

b) Singurul politician care a demis toate guvernele oligarhice ale lui Plahotniuc: Filat, Leanca, Gaburici, Streleț, Filip!”, a subliniat deputatul PSRM.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?