X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Curtea de Apel a respins recursul Marinei Tauber privind neadmiterea în alegerile din Bălți

12 oct. 2023,, 14:45   Politică
3098 0

Curtea de Apel Chișinău a respins ca neîntemeiată acțiunea înaintată de Marina Tauber împotriva Consiliului electoral al circumscripției electorale municipale Bălți nr.2 care nu a admis înregistrarea ei la alegerile pentru funcția de primar.

Hotărîrea este cu drept de recurs la Curtea Supremă de Justiție în termen de trei zile de la data adoptării.

După ce Curtea Constituțională a declarat neconstituționale unele prevederi din Codul Electoral, Comisia pentru Situații Excepționale a emis o dispoziție prin care a stabilit criterii de individualizare cu privire la persoanele care nu au dreptul de a candida la alegerile locale din 5 noiembrie și posibilitatea de contestare a acestor decizii administrative la Curtea de Apel, scrie IPN.

La scurt timp, și Parlamentul a votat în două lecturi modificări la legislația electorală. Noile prevederi stipulează criteriile în baza cărora se va decide neadmiterea în cursa electorală a membrilor unui partid declarat neconstituțional.

Pînă la adoptarea criteriilor, deputata Marina Tauber a depus la CECEM Bălți actele pentru a candida independent la funcția de primar al municipiului. Organul electoral a respins înregistrarea ei în cursă în baza listei întocmite de Comisia Electorală Centrală.

7
0
0
1
16

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?