X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Încă doi pretendenți la funcția de primar al municipiului Bălți

6 oct. 2023,, 12:36   Politică
5046 0

Încă doi pretendenți aspiră la funcția de primar al municipiului Bălți. Este vorba despre Sergiu Popovici, de la partidul politic „Coaliția pentru Unitate și Bunăstare”, care a depus dosarul pentru înregistrare, și candidatul independent Ion Ciobanu care a prezentat listele de subscripție completate, a precizat președintele Consiliului electoral al circumscripției electorale municipale Bălţi, Svetlana Colesnic.

Dosarele pretendenților Alexandr Nesterovschi, de la Partidul „Renaștere”, și Victoria Șapa, de la Partidul „Șansă” se examinează, transmite ipn.

De asemenea, sînt în proces de verificare listele de subscripție ale candidaților independenți Marina Cravcenco și Arina Corșîcova.


Candidatul independent Marina Tauber, care a depus la începutul săptămînii listele de subscripție cu semnături la CECEM Bălți, a fost retrasă din cursă în baza listei întocmite de Comisia Electorală Centrală ca urmare a dispoziției Comisiei pentru Situații Excepționale. Pe pagina sa de Facebook, Marina Tauber a anunțat că va lupta în continuare, precizînd că deja a depus recursul la Curtea de Apel Chișinău.

Pînă acum sînt înregistrați șase candidați la funcția de primar al municipiului Bălți:

1. Sergiu Burlacu, Partidul Liberal Democrat

2. Vladimir Rusu, Partidul Acțiune și Solidaritate

3. Alexandru Gustoi, Partidul Comuniștilor

4. Ion Straciuc, Partidul Acasă Construim Europa

5. Maxim Moroșan, Partidul Socialiștilor

6. Aureliu Filipp, Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei

Termenul limită de depunere a documentelor pentru înregistrarea în calitate de concurent electoral la alegerile locale generale din 5 noiembrie este 6 octombrie.

2
1
0
1
8

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?