X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Curtea Constituțională a amînat cu o lună examinarea legalității Partidului Șor

17 mai. 2023,, 10:21   Politică
2943 0

Curtea Constituțională a anunțat întrerupere pînă pe 12 iunie, ora 10:00 pentru pregătirea și prezentarea pledoariilor finale în ceea ce privește sesizare privind legalitatea Partidului „ȘOR”.

Amintim că Cabinetul de miniștri condus de fostul premier Natalia Gavrilița a aprobat, pe 9 noiembrie 2022, proiectul hotărîrii de Guvern prin care Ministerul Justiției a propus verificarea constituționalității Partidului „ȘOR”. Cîteva zile mai tîrziu, CCM declara că a purces la examinarea sesizării, transmite newsmaker.

Ministrul Justiției de atunci, Sergiu Litvinenco, declara că în sesizarea înaintată au fost prezentate suficiente argumente care denotă faptul că, prin toate activitățile de pînă atunci, formațiunea politică ar fi acționat în contradicție cu principiile statului de drept și ar pune în pericol suveranitatea și independența Republicii Moldova. În reacție, Șor a declarat la acea vreme că interzicerea formațiunii ar însemna „lezarea drepturilor” alegătorilor care şi-au dat votul pentru Partidul „ȘOR”, precum şi un „atentat la pluralismul de opinie”.

1
2
2
0
8

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?