Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 509

Cum ar putea afecta rezultatele recensămîntului ratingul președintelui. Răspunsul ChatGPT

23 apr. 06:30   Politică
3931 0

Rezultatele recensămîntului pot afecta ratingul președintelui țării în mai multe moduri.

Astfel, inteligența artificială din ChatGPT a răspuns la întrebarea prezentatorului emisiunii "Без галстуков" cu Alexandru Stahurski de la postul de televiziune N4, care a întrebat cum pot folosi politehnologii rezultatele recensămîntului populației pentru ca partidul de guvernămînt să-și păstreze poziția, relatează Noi.md.

În special, după cum s-a menționat, dacă rezultatele recensămîntului arată schimbări pozitive în situația demografică a țării, cum ar fi îmbunătățirea indicatorilor sociali, creșterea forței de muncă, reducerea sărăciei și așa mai departe, acest lucru poate fi văzut ca un succes al guvernării și, prin urmare, al președintelui. Acest lucru poate contribui la consolidarea ratingului președintelui și al partidului său de guvernămînt.

Pe de altă parte, în cazul în care rezultatele recensămîntului vor arăta probleme sau deficiențe grave în demografie, cum ar fi scăderea ratei natalității, migrația populației, dezechilibrul demografic și așa mai departe, atunci acest lucru poate fi văzut ca un eșec al clasei politice în guvernarea țării. Într-un astfel de caz, ratingul președintelui poate avea de suferit.

În același timp, este important și modul în care guvernul reacționează la rezultatele recensămîntului și ce măsuri ia pentru a rezolva problemele identificate.


De exemplu, dacă președintele și administrația sa lucrează activ și eficient pentru a rezolva problemele demografice, acest lucru le poate îmbunătăți ratingurile.

Rezultatele recensămîntului pot duce la un dialog și o dezbatere publică amplă, care, la rîndul lor, pot influența opinia publică despre președinte și activitatea sa.

Reacția societății la datele recensămîntului și acțiunile guvernului ca răspuns la aceste date pot avea un impact semnificativ asupra ratingului președintelui.

"Astfel, impactul rezultatelor recensămîntului asupra ratingului președintelui depinde de modul în care acestea sînt interpretate de către societate, de modul în care guvernul răspunde la problemele identificate și de succesul cu care reușește să rezolve aceste probleme", a concluzionat inteligența artificială.

Ian Lisnevschi, participant la emisiunea "Без галстуков cu Alexandru Stahurski", politehnolog și sociolog, a declarat că, teoretic, ar putea fi de acord cu o astfel de analiză, dar un recensămînt nu este niciodată folosit politic în astfel de scopuri, iar acest lucru trebuie să-l înțelegem.

În general, multe partide își fac propriile sondaje pentru a identifica aceste situații. Dar ele pur și simplu nu pot face un sondaj atît de mare pentru 12 mii sau 20 de mii de chestionare.

"Iar ceea ce a spus chatGPT este un indicator clar al modului în care ar dezvălui ratingul unui politician sau altul. Iar întrebarea este cum poate influența acest lucru? Dar poate influența, pentru că știi exact unde sînt oameni nemulțumiți, de ce sînt nemulțumiți și apoi folosești informațiile în scopuri proprii. Pentru a vedea că ei au nevoie, de exemplu, de lemne de foc. Și dîndu-le lemne de foc înainte de alegeri, le vei reduce cumva atitudinea lor negativă față de tine", a spus tehnologul politic și sociologul.

3
6
0
5
11

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?