Arşiţa stiri: 151
Jocurile Olimpice stiri: 122
Transnistria stiri: 1453

O nouă locație cu multe posibilități pentru tineri: A fost lansat Centrul Comunitar YMCA Moldova pentru Resurse și Dezvoltare ©

3 mai. 19:15   Societate
3056 0

În capitală, a fost lansat Centrul Comunitar YMCA Moldova pentru Resurse și Dezvoltare. Aici, vor fi prestate servicii pentru tineri, dar și pentru refugiații ucraineni. Deschiderea acestei locații a fost posibilă cu sprijinul Primăriei municipiului Chișinău, al grupului de companii DACC Hermes, dar și al partenerilor externi din Olanda, SUA, România, Germania: HP, Kerk in Actie, Presbyterian Disaster Assistance, YMCA Europe.

YMCA Moldova are o nouă locație – un spațiu modern, care oferă tinerilor multe posibilități de dezvoltare personală, dar și profesională. Potrivit lui Dumitru Roibu, președinte executiv YMCA Moldova, Centrul Comunitar pentru Resurse și Dezvoltare va presta servicii, precum:

-Traininguri și instruiri pentru tineri și refugiați;

-Gaming Garage și eSport;

-Podcast Studio pentru Tineri;

-Digital Media Hub YMCA;

-Suport cu produse alimentare pentru refugiații ucraineni;

-Cursuri Onlie de dezvoltare personală HP Life;

- Jocuri Sociale și interactive pentru tineri și copii.

"Este un loc, pe care l-am pregătit cu grijă în ultimele 6 luni. Este o inițiativă YMCA Moldova susținută și de către Primăria municipiului Chișinău și de grupul de companii DAAC Hermes, care sînt principalii noștri parteneri din țară, dar și de alți parteneri din exterior. Este un Centru, care va presta servicii integrate pentru tineri și pentru refugiații ucraineni. Aici vorbim de dezvoltarea personală și profesională. Totodată, avem și un Centru pentru refugiați, pe care-l gestionăm împreună cu grupul de companii DAAC Hermes în sectorul Botanica al capitalei. Astfel, refugiații primesc tot suportul nostru pentru a avea un trai decent aici, la noi în țară", a menționat Dumitru Roibu.

Prezent la eveniment, Ion Ceban, primarul municipiului Chișinău, a evidențiat că lansarea Centrului de Resurse și Dezvoltare Comunitară YMCA Moldova, este un proiect care marchează o nouă etapă importantă în dezvoltarea capitalei.

"Mă bucur că avem un parteneriat extraordinar. În această perioadă, am reușit să dotăm multe instituții din mun. Chișinău cu peste 5 mii de unități de calculatoare, laptopuri și altă tehnică, care servește nemijlocit la îmbunătățirea competențelor digitale și utilizarea tehnologiilor informaționale în diferite activități".

Nicolae Pascaru, secretar general YMCA Moldova, a remarcat faptul că, datorită organizației, în Moldova au fost implementate mai multe proiecte pentru tineri, iar Centrul de Resurse și Dezvoltare Comunitară YMCA Moldova va consolida și mai mult acest demers.

"Este un eveniment foarte important pentru că acest Centru va avea posibilitatea să adune zeci și sute de tineri din toată țara pentru a pregăti lideri noi în proiecte și programe de tineret, pentru a-i face mai implicați, uniți și responsabili".

Inaugurarea Centrului Comunitar YMCA Moldova pentru Resurse și Dezvoltare a fost posibilă și cu suportul partenerilor externi din România, Olanda, SUA, Germania, care au evidențiat importanța și rezultatele frumoase de pe urma colaborării cu YMCA Moldova.

"Parteneriatul dintre YMCA Moldova și YMCA în general este foarte importantă pentru HP. HP are misiunea de a accelera echitatea digitală pentru 150 de milioane de oameni pînă în 2030. Și nu putem realiza acest lucru de unii singuri, pentru că funcționează doar prin colaborare. YMCA Moldova, prin deschiderea acestui Centru, oferă multe oportunități tinerilor de aici și noi sîntem mîndri că HP, este parte a acestui lucru minunat", a menționat Markus Schwertel de la compania HP Inc.

"Noi activăm în Moldova deja de peste 10 ani, iar din 2022 colaborăm cu YMCA Moldova. Lucrăm împreună cu mai mulți tineri, ajutăm refugiații, care au ajuns aici. Susținem această organizație și sîntem tare recunoscători pentru această colaborare și, cu siguranță, o vom dezvolta în viitor", a spus și Dann Verbaan de la Kerk in Actie (Olanda).

"YMCA România a susținut și susține proiectele și programele cu și pentru tineri. Pentru noi este important ca programele adresate tinerilor să fie făcute împreună cu aceștia. Astfel de proiecte sînt foarte importante pentru tot ceea ce înseamnă creșterea și dezvoltarea comunității, creșterea armonioasă a tinerilor și impactul pentru un viitor mai bun", a declarat Alina Pop, director executiv YMCA România.

"Sîntem foarte bucuroși să fim parteneri cu YMCA Moldova. Am venit aici pentru a susține activitățile legate de refugiații ucraineni, dar, la fel, lucrăm și cu tinerii din Moldova. Sîntem încîntați de munca efectuată și vom continua această colaborare", a evidențiat Susan Krehbiel de la Presbyterian Disaster Assistance (SUA).

Organizația non-profit Alianța Națională YMCA Moldova este membră a YMCA Europe.

2
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?