X 
Arşiţa stiri: 176
Jocurile Olimpice stiri: 135
Transnistria stiri: 1412

Directorul general al Biroului Național de Statistică: mii se persoane și locuințe, recenzate

26 apr. 17:20   Societate
2399 0

Directorul general al Biroului Național de Statistică, Oleg Cara, a susținut astăzi, 26 aprilie, un briefing de presă cu privire la desfășurarea Recensămîntului populației și locuințelor 2024, notează Noi.md.

„Au fost recenzate circa 597 de mii de locuințe și circa 860 de mii de persoane, menționînd că numărul populației recenzate include atît persoanele cu reședință obișnuită, cît și cele fără reședință obișnuită. Ritmuri sporite de recenzare a locuințelor sînt înregistrate în raioanele Anenii Noi, Fălești, Glodeni, Orhei, Rîșcani, Soroca, Telenești, Ungheni. În același timp, ritmuri mai joase față de media pe țară sînt înregistrate în municipiile Chișinău și Bălți și în raioanele Briceni, Cahul, Cantemir și Cimișlia”, spune Oleg Cara

De asemenea, directorul general a informat despre provocările în procesul de recenzare și a dat asigurări că BNS monitorizează activitatea personalului de recensămînt în teren, comunică cu populația online și prin preluarea apelurilor la Linia verde destinată recensămîntului.

Cetățenii au fost îndemnați să se informeze din surse oficiale și sigure, în special site-ul oficial al Biroului Național de Statistică www.statistica.gov.md pentru a fi cît mai corect informați, și să participe la Recensămînt, oferind răspunsuri complete și corecte.

2
0
1
0
23

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав