X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Cum a reacționat Consiliul Federației la intenția Republicii Moldova de a se retrage din Adunarea Interparlamentară a CSI

15 mai. 2023,, 14:30   Politică
3303 1

Intenția Moldovei de a se retrage din IPA CSI este un joc politic care se numește "au jurat credință Occidentului".

Despre acest lucru a declarat pentru RIA Novosti șeful Comitetului Internațional al Consiliului Federației, membru al Comisiei Internaționale a IPA CSI, Grigorii Karasin.

"Ei joacă un joc politic sub denumirea condiționată "am jurat credință Occidentului", actuala conducere a Moldovei, din păcate, de aceea ne putem aștepta la orice", a spus Karasin.

Fostul viceministru de Externe al Federației Ruse a reamintit că Republica Moldova nu și-a trimis reprezentantul la evenimentele IPA CSI de șase luni, nici la recenta ședință a adunării de la Sankt Petersburg nu a existat niciun reprezentant.

"Se fac multe declarații acolo, vom conta pe faptul că deciziile serioase nu vor fi luate în interviuri și declarații", a subliniat senatorul.

În perioada 13-14 aprilie, la Sankt Petersburg a avut loc evenimentele sesiunii de primăvară a IPA CSI.

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, liderul Partidului Acțiune și Solidaritate, Igor Grosu, a declarat în cadrul unui briefing, că Republica Moldova inițiază retragerea din Adunarea Interparlamentară a CSI.

14
1
0
0
13

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?