Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Cu cine s-a întîlnit Dodon și ce a discutat în Germania

3 mar. 2018,, 09:00   Politică
7612 6

Președintele Moldovei, Igor Dodon, în timpul vizitei sale în Germania, a avut un șir de întîlniri cu reprezentanți ai cancelarului federal, ai Ministerului de Externe și cu deputați din Bundestagul german.

Serviciul de presă al Președinției relatează că, totodată, au avut loc multe întrevederi și discuții informale, extrem de utile și importante cu reprezentații acestor și altor instituții, notează Noi.md.

În cadrul acestora, s-a discutat în detalii atît situația din Republica Moldova și din regiune, cît și relațiile politice și economice moldo-germane.

Un subiect important l-a constituit diferendul transnistrean. Președintele țării a exprimat recunoștință pentru sprijinul politic constant acordat de Germania în procesul de reglementare transnistreană și a salutat eforturile depuse de partea germană în vederea reluării negocierilor în formatul „5+2” și identificării unei soluții politice viabile.

Tot în cadrul acestor întrevederi, părțile au discutat scenarii care pot avea loc la alegerile locale, dar și parlamentare din Republica Moldova, a căror desfășurare este preconizată pentru anul curent.


Președintele moldovean i-a îndemnat pe reprezentanții germani, de comun cu cei ai Uniunii Europene, să urmărească îndeaproape scrutinele respective, care sînt extrem de importante pentru țara noastră. Acestea trebuie să decurgă în mod democratic și transparent.

Pe parcursul acestei zile, precum și a zilei de mîine, șeful statului va avea întrevederi cu reprezentanți ai oficiului președintelui Germaniei și ai societății civile.

Președintele Republicii Moldova a reiterat faptul că țara noastră trebuie să aibă relații bune și cu Estul, şi cu Vestul, în beneficiul poporului și al țării noastre.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?