X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Cristina Gherasimov a depus jurămîntul de învestire în funcție

5 feb. 08:45   Politică
2546 0

Cristina Gherasimov a depus astăzi jurămîntul de învestire în funcția de viceprim-ministră pentru integrare europeană, notează Noi.md. La ceremonie, au fost prezenți șefa statului, Maia Sandu, și prim-minstrul Dorin Recean.

După depunerea jurămîntului de către Cristina Gherasimov, șefa statului i-a mulțumit pentru că a acceptat această funcție, care înseamnă, de fapt, o provocare. "Avem un plan ambițios și trebuie să ne unim în jurul unui efort major. Cruistina Gerasimov are experiența necesară, care ne va ajuta să organizăm procesele eficient".

La rîndul său, Dorin Recean, i-a urat bun-venit în echipă.

Amintim că Cristina Gherasimov a fost numită în calitate de negociator-șef al Republicii Moldova în procesul de aderare la Uniunea Europeană.

Ea a absolvit facultatea de Relații Internaționale din cadrul Universității de Stat din Moldova. Ulterior, a făcut un master la Universitatea Wroclaw din Polonia și încă unul la Institutul European pentru Studii Internaționale Avansate. De asemenea, a făcut doctoratul în Științe Politice la Universitatea Rutgers din SUA.


Cristina Gherasimov a deținut mai multe funcții în instituții internaționale și la Universitatea Rurgers. În perioada ianuarie – octombrie 2021 a activat în calitate de consilier al președintei Maia Sandu în domeniul politicii externe și integrării europene.

4
1
1
1
9

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?