Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

A fost anunțat numele negociatorului-șef al Moldovei în procesul de aderare

27 ian. 15:10   Politică
3635 1

Cristina Gherasimov va fi negociatorul-șef în procesul de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Anunțul a fost făcut, sîmbătă, 27 ianuarie, de către premierul Dorin Recean într-o sinteză video.

Menționăm că miercuri, 24 ianuarie, în cadrul ședinței Guvernului premierul Dorin Recean a anunțat că Cristina Gherasimov a fost desemnata ministru al Afacerilor Europene fără portofoliu. În aceeași zi, vicepremierul Nicu Popescu a demisionat, iar în locul lui, la funcția de ministru de Externe a fost desemnat vicepreședintele Parlamentului Mihai Popșoi.

Deocamdată, Guvernul nu a aprobat o hotărîre privind modificarea organigramei Executivului, transmite Noi.md cu referire la radiomoldova.md.

Menționăm că Cristina Gherasimov a absolvit facultatea de Relații Internaționale din cadrul Universității de Stat din Moldova. Ulterior, a făcut un master la Universitatea Wroclaw din Polonia și încă unul la Institutul European pentru Studii Internaționale Avansate. De asemenea, a făcut doctoratul în Științe Politice la Universitatea Rutgers din SUA.

Cristina Gherasimov a deținut mai multe funcții în instituții internaționale și la Universitatea Rurgers. În perioada ianuarie – octombrie 2021 a activat în calitate de consilier al președintei Maia Sandu în domeniul politicii externe și integrării europene.


6
2
0
4
49

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?