Criza energetică stiri: 1775
Cutremure stiri: 389
Eurovision stiri: 425

Concurenții electorali pot beneficia de credite fără dobîndă pentru alegerile locale noi

21 sep. 2022,, 02:00   Politică
1469 0

Concurenții electorali pot beneficia de credite fără dobîndă pentru alegerile locale noi din 16 octombrie curent. Un Regulament în acest sens a fost aprobat ieri de ministrul Finanțelor, Dumitru Budianschi.

Potrivit documentului, creditele fără dobîndă se alocă din bugetul de stat concurenților electorali pentru susținerea campaniei electorale pentru alegerile locale noi.

Beneficiari ai creditului pot fi partidele, alte organizații social-politice și blocurile electorale, precum și candidații independenți.

Primirea creditelor de la bugetul de stat se face doar prin intermediul mandatarului financiar, desemnat de concurentul electoral.

Cuantumul creditului fără dobîndă stabilit pentru concurenții electorali constituie 25 de mii de lei pentru fiecare partid politic, organizație social-politică sau bloc electoral, și cinci mii de lei pentru fiecare candidat independent.


Pe 16 octombrie vor avea loc alegeri locale noi în trei localități din țară: satul Sălcuța (raionul Căușeni), comuna Ialpujeni (raionul Cimișlia) și comuna Braniște (raionul Rîșcani).

0
0
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий