X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Cociu, susținută de Șor, riscă să piardă fotoliul de primar la Orhei

13 dec. 2023,, 13:33   Politică
2739 0

Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a casat integral decizia Curții de Apel Chișinău referitoare la sesizarea depusă de candidatul PAS la alegerile pentru Orhei, Sergiu Stanciu, privind anularea validării mandatului primarului ales pe listele Partidului „Forța de Alternativă și de Salvare a Moldovei”, susținut de fugarul penal Ilan Șor, Tatiana Cociu.

Decizia inițială a Curții de Apel Chișinău, care respinsese sesizarea lui Sergiu Stanciu, a fost anulată pe 12 decembrie de către Curtea Supremă de Justiție, notează Noi.md cu referire la tv8.

În urma hotărîrii CSJ, sesizarea lui Stanciu a fost trimisă pentru rejudecare la Curtea de Apel Chișinău, într-un complet de judecată diferit.

Hotărîrea CSJ nu se supune niciunei căi de atac.

Nici candidata Partidului Forța de Alternativă și Salvare a Moldovei, Tatiana Cociu, nici partidul nu au reacționat deocamdată. PPFASM este unul din partidele componente ale Blocului Ș.O.R., creat de fugarul Ilan Șor, după ce partidul șor a fost scos în afara legii.


Reamintim că Sergiu Stanciu, care a fost candidatul PAS la aceste alegeri, a cerut CECE declararea nulității rezultatelor scrutinului din 5 noiembrie, cîștigat de Tatiana Cociu. Contestația a fost respinsă ca fiind neîntemeiată. Stanciu a invocat fraude și voturi cumpărate.

Candidatul PAS a susținut că a documentat mai multe astfel de cazuri și a depus sesizări inclusiv la poliție.

La alegerile din 5 noiembrie, Tatiana Cociu a obținut aproape 85% din voturile orheienilor, obținînd mandatul de primar din primul tur.

6
0
1
1
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?