Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4023

Cine este Vladimir Bolea, cel care rămîne în noul guvern al R. Moldova

16 feb. 2023,, 17:30   Politică
4224 0

Vladimir Bolea este unul dintre vicepreședinții Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS). Devine deputat în anul 2019, candidând din partea Blocului electoral ACUM, format din Partidul Demnitate și Adevăr și PAS.

La alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021 se regăsește pe poziția a 8-a în lista PAS și obține, astfel, cel de-al doilea mandat de deputat. În prezent, Bolea conduce Comisia parlamentară Agricultură și Industrie Alimentară și deține statul de membru în cadrul Biroului permanent al Parlamentului.

Vladimir Bolea s-a născut în satul Carabetovca, raionul Basarabeasca, în 1971. Este un politician, jurist și istoric din Republica Moldova. A învățat la Școala Superioară Militar-Politică de Apărare Antiaeriană din Leningrad, Rusia. Totuși, studiile de bază și le-a făcut la Universitatea de Stat din Moldova. Inițial Facultatea de Istorie, apoi cea de Drept, iar ulterior și masteratul în drept economic.

Bolea are o experiență de peste 20 de ani în domeniul agro-alimentar. Între anii 2013-2019 a făcut afaceri în România, conducând compania SC GFC Holboca SRL, pe care a fondat-o în Iași, România, și la care a fost director mai bine de 5 ani. Între timp a fost instructor în economie la Școala de Studii Avansate în Jurnalism din Chișinău, un proiect al Centrului pentru Jurnalism Independent din Republica Moldova.

Vladimir Bolea a fost învestit în funcția de ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare, pentru prima dată, la 8 iulie 2022, la Președinție.

3
1
0
1
10

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?