X 
Transnistria stiri: 1392
Eurovision stiri: 502

Cine este noul ministru al Sănătății

15 noi. 2019,, 11:35   Politică
10348 0

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale va fi condus de Viorica Dumbrăveanu, consilier al Președintelui Republicii Moldova în domeniul social.

Iată CV-ul ministrului desemnat.

Viorica Dumbrăveanu face parte din lista miniștrilor propuși pentru formarea noului Guvern. Pînă la acest moment, Dumbrăveanu a deținut funcția de consilier al Președintelui Republicii Moldova în domeniul social, transmite sputnik.md.

Anterior, din noiembrie 2017 a fost secretar de stat în domeniul asistenţei sociale. Asta după ce, timp de un an, a exercitat funcția de viceministru al Muncii, Protecţiei Sociale și Familiei. În cadrul acestui minister activează din 2002, cînd a fost angajată în funcţia de consultant, iar din 2009 pînă în 2015 - de șefă a Direcţiei politici de protecţie a familiei şi drepturilor copilului.

Dumbrăveanu este Magistru în Drept, specializarea drept penal şi criminologie. Deține acest titlu după ce a absolvit Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova.


Vorbește trei limbi și a fost decorată în 2010 de Președintele Republicii Moldova cu Ordinul „Meritul Civic”. Viorica Dumbrăveanu este născută pe 23 decembrie 1976, în Chişinău. Ea este căsătorită și are doi copii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?