X 
Puterea stiri: 7442
Criza energetică stiri: 1145

CEC a obligat mai multe partide politice să verse în buget sumele primite ilegal

3 noi. 2021,, 14:15   Politică
2101 0

Comisia Electorală Centrală a obligat mai multe formațiuni politice să verse în bugetul de stat sumele primite contrar legii, cea mai mare dintre aceste sume este de o sută de mii de lei.

Autoritatea electorală centrală a constatat, în ședința de azi, că șase formațiuni politice din Republica Moldova au acceptat subvenții care nu au respectat toate prevederile legii referitoare la finanțarea partidelor politice. CEC a obligat să verse în bugetul de stat sumele primite contrar legii de către: Partidul politic „Partidul Nostru” suma de 23 852,00 lei, Partidul Acțiune și Solidaritate suma de 100 000,00 lei, Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei suma de 40 000,00 lei, Partidul Popular din Republica Moldova suma de 12 000,00 lei, Partidul politic „Democrația Acasă” suma de 7 000,00 lei și Partidul Acasă Construim Europa PACE suma de 90 000,00 lei, , transmite Noi.md cu referire la MOLDPRES.

Neexecutarea obligației sus-menționate în termenul indicat va duce la suspendarea virării subvențiilor de stat în mărimea sumei încasate cu încălcarea legii. Suspendarea ar putea fi dispusă începînd din luna imediat următoare celei în care a fost suspendat acest drept, adică din decembrie curent.

De asemenea, partidele politice, beneficiare ale subvențiilor de la bugetul de stat, au fost atenționate despre necesitatea utilizării a 20% din valoarea alocațiilor anuale de la bugetul de stat, în scopul promovării și încurajării participării femeilor în procesele politic și electoral, iar 10% din valoarea alocațiilor primite vor fi utilizate pentru promovarea și încurajarea tinerilor în procesele politic și electoral.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав