COVID-19 în MOLDOVA

CEC a amînat examinarea rapoartelor financiare ale partidelor politice

CEC a amînat examinarea rapoartelor financiare ale partidelor politice

Examinarea raportării financiarea din partea partidelor politice pentru anul 2019 a fost amînată la Comisia Electorală Centrală. Motivul a fost – problemele tehnice la procesarea online a rapoartelor.

În timpul ședinței de astăzi reprezentanții mai multor formațiuni politice au raportat probleme la încărcarea rapoartelor sau completarea datelor în sistemul informațional și au venit cu propuneri pentru îmbunătățirea acestuia, scrie tv8.md.

„Necesitatea este pentru a examina încă o dată acele propuneri care au venit de la partidele politice, pentru a consulta suplimentar dezvoltatorul sistemului informațional și pentru a vedea dacă s-au admis anumite carențe cu intenții sau din neștiință sau din instruire insuficientă din partea trezorierilor și din partea persoanelor responsabile de completarea sistemului respectiv”, a declarat președintele CEC, Dorin Cimil.


Amintim că ieri Asociația Promo-LEX a făcut apel către Comisia Electorală Centrală pentru ajustarea modulului electronic de depunere a rapoartelor financiare anuale și semestriale ale partidelor politice, a rapoartelor privind finanțarea campaniilor electorale, a grupurilor de inițiativă, cu scopul de a asigura un nivel maxim de transparență și capacitate de verificare.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri

Sondaj Toate

load