Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Ce va salva Moldova de a fi atrasă pe orbita ostilităților? Opinie

30 iul. 2022,, 11:30   Politică
3437 0

Statutul neutru al Moldovei este singurul lucru care poate salva republica de a fi atrasă pe orbita ostilităților.

Aceasta a afirmat politologul Zurab Todua, vorbind la emisiunea Liudmilei Belcenkova „TEMA” la postul de televiziune Primul în Moldova, relatează Noi.md.

El a remarcat că dacă o iei din nord, de la Marea Barents, pînă la Marea Neagră în sud, Moldova este singurul teritoriu, o țară mai mult sau mai puțin sigură, pentru că are un statut neutru.


„Toate celelalte state – Polonia, țările baltice, Ungaria – sînt într-un fel sau altul de o parte sau alta, sub influența Occidentului, și sînt nevoite să participe la ostilități, deși indirect. Și Moldova este o țară neutră, poate păstra pacea și stabilitatea, iar acest lucru îl protejează de posibile necazuri grave”, a spus Zurab Todua.


El a remarcat poziția autorităților moldovenești, a președintelui și a premierului, care, încă de la începutul războiului din Ucraina, au spus clar tuturor despre poziția neutră a Republicii Moldova, dar și-a exprimat regretul că atunci, câteva luni mai târziu, poate sub presiunea Occidentului, în declarațiile oficialităților a apărut dorința de a se ridica la poziția uneia dintre părțile în conflict, de a discuta despre posibila dotare a armatei moldovenești cu arme moderne, care ar putea avea un impact negativ în viitor.

6
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?