X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Ce au discutat Președintele Republicii Moldova și șeful diplomației de la Tel Aviv

8 aug. 2023,, 19:15   Politică
3958 0

Președinta Republicii Moldova Maia Sandu a avut, astăzi, o întrevedere cu o delegație din Statul Israel, condusă de ​​Ministrul Afacerilor Externe, Eli Cohen.

Dialogul a vizat agenda bilaterală, cooperarea economică și evoluțiile de securitate din regiunea noastră.

În discuții, Președinta Maia Sandu a încurajat accelerarea procesului de semnare a Acordului bilateral de cooperare juridică pe partea civilă și penală, pe care îl pregătesc Ministerele de Justiție din ambele țări. Șefa statului a subliniat și importanța eforturilor comune în lupta împotriva corupției. De asemenea, s-a vorbit despre prelungirea Acordului între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Statului Israel cu privire la angajarea temporară a lucrătorilor din țara noastră în Israel, dar și despre evoluțiile privind semnarea bilaterală a Acordului privind conversiunea permiselor de conducere.

Președinta a subliniat că sîntem interesați să intensificăm cooperarea în sectorul agrar, pentru a crește exporturile pe piața din Israel. La fel, a menționat că sîntem interesați să atragem investiții din Israel în domeniul de producere și procesare a produselor agricole. Interlocutorii au discutat despre intensificarea cooperării în domeniul turismului, inclusiv stabilirea mai multor rute de zbor direct.

4
0
0
0
12

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?