X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Ce așteptări are Tiraspolul de la OSCE

14 mar. 16:30   Politică
2608 0

Transnistria consideră că eforturile de mediere ale OSCE sînt în prezent insuficiente și pasive și ar trebui intensificate pentru a ieși din impasul în care se află negocierile dintre Tiraspol și Chișinău.

Despre acest lucru a declarat așa-numitul ministru al afacerilor externe al autoproclamatei RMN, Vitalii Ignatiev, într-un interviu acordat unui post de televiziune local, comentînd recenta vizită la Tiraspol a reprezentantului special al președintelui în exercițiu al OSCE, Thomas Mayer-Harting.

Potrivit lui, trebuie făcut totul pentru ca Misiunea OSCE în Moldova să-și îndeplinească mandatele, să se ocupe de problemele de securitate și să facă tot posibilul pentru a preveni încălcarea drepturilor cetățenilor.

"Ne așteptăm ca activitatea OSCE în direcția transnistreană să fie mai practică și mai eficientă", a declarat Vitalii Ignatiev.

El a reamintit că în aprilie este așteptată vizita la Tiraspol a președintelui în exercițiu al OSCE, ministrul de externe al Martei, Jan Borg.


"Cu președintele în exercițiu sperăm să discutăm foarte detaliat și substanțial problemele de securitate", a declarat ministrul de externe al autoproclamatei RMN.

După cum s-a anunțat anterior, președintele în exercițiu al OSCE, Jan Borg, intenționează să efectueze o vizită în Republica Moldova la 12 aprilie curent, în cadrul căreia va vizita Chișinăul și Tiraspolul.

3
1
1
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?