X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Ce a discutat la Berlin viceprim-ministra pentru Integrare Europeană

17 mar. 19:30   Politică
2790 0

În marja vizitei de lucru la Berlin, viceprim-ministra pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, a avut întrevederi cu mai mulți oficiali din Bundestag, Cancelaria Federală și Guvernul Federal.

Discuțiile s-au axat pe parcursul european al Republicii Moldova și agenda de reforme a autorităților de la Chișinău, comunică moldpres cu referire la Direcția comunicare a Guvernului.

Situația regională și evoluțiile de pe agenda noastră de integrare europeană au fost abordate în cadrul întrevederilor cu deputații: Anton Hofreiter, președintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestag; Nils Schmid, purtător de cuvînt pe teme de politică externă al fracțiunii SPD și membru al Comisiei pentru Afaceri Externe; Knut Abraham de la CDU, membru al Comisiei pentru Afaceri Externe.

Oficialii au discutat despre nivelul de realizare a ultimelor trei recomandări ale Comisiei Europene și despre prioritățile curente ale Guvernului în ceea ce privește procesul de negociere pentru aderarea la UE. La fel, au vorbit despre importanța intensificării dialogului pe dimensiunea parlamentară, în special în contextul exercițiului de evaluare a legislației europene, inclusiv în raport cu cea națională.

Despre asistența germană generoasă pentru țara noastră, viceprim-ministra Gherasimov a discutat cu Jochen Flasbarth, secretar de stat în cadrul Ministerului Federal pentru Cooperare Economică și Dezvoltare. Oficiala a mulțumit pentru sprijinul acordat de Germania prin programe de asistență în economie și infrastructură, în beneficiul cetățenilor noștri, și a exprimat speranța că vom fi susținuți și în continuare, inclusiv pe calea aderării la UE.


La Berlin, viceprim-ministra Gherasimov a avut un schimb de opinii și cu Jens Plötner, consilier pentru politică externă și de securitate, și Undine Ruge, consilieră pentru politică europeană, din cabinetul Cancelarului Federal Olaf Scholz. Au vorbit despre actualele provocări de securitate din Europa și din Republica Moldova, despre procesul de aderare a țării noastre la UE și despre progresele obținute în realizarea agendei europene.

Viceprim-ministra Gherasimov le-a mulțumit tuturor interlocutorilor pentru sprijinul multisectorial constant, oferit de-a lungul anilor țării noastre de Germania. „Este dovada unei prietenii și solidarități puternice, pe care le prețuim și pe care dorim să le aprofundăm”, a spus viceprim-ministra Cristina Gherasimov.

3
0
0
0
12

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?