Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Carp explică de ce a semnat pentru desemnarea lui Plahotniuc în funcția de premier al Moldovei

12 iun. 2023,, 22:45   Politică
3706 1

Candidatul Partidului de guvernămînt Acțiune și Solidaritate (PAS) la funcția de primar al municipiului Chișinău, Lilian Carp, a comentat, în cadrul emisiunii „În profunzime”, semnătura pe care și-a dat-o, în 2015, pentru numirea fostului lider democrat Vlad Plahotniuc în funcția de prim-ministru al Republicii Moldova. Carp susține că decizia a fost una colectivă și că nu regretă acțiunile din acea perioadă.

„A fost luată o decizie la consiliul politic. A fost o decizie colectivă, în urma căreia a fost înaintat demersul pentru participarea la guvernare. (…) Nu regret acțiunile pe care le-am întreprins, au fost corecte. Spre deosebire de unii, eu nu am votat, în Parlament, de exemplu pentru acordarea unor trenuri ilegal, etc, dar am luptat, cît eram în comisia mass-media, cu presiunile puse pe televiziunile din Moldova, cu prim-time-ul. (…) Am avut în mare parte opțiuni separate, votam diferit. Amintesc că am părăsit atunci acea majoritate parlamentară”, a declarat Lilian Carp în cadrul emisiunii „În profunzime”, de la ProTV, notează Noi.md cu referire la newsmaker.

Pe 12 iunie, reprezentanții PAS și-au anunțat candidatul pe care îl propun la funcția de primar al capitalei. Lilian Carp va reprezenta partidul în alegerile locale generale din această toamnă. „Chișinăul are nevoie de un nou suflu în dezvoltarea sa. (…) Orașul are nevoie de soluții reale”, a menționat Carp, în cadrul unor declarații de presă. Cine este Lilian Carp și cu ce avere își propune să vină la cîrma orașului Chișinău, vedeți AICI.

Precizăm că alegerile locale generale urmează să se desfășoare în această toamnă. Data exactă nu a fost stabilită, însă sînt luate în calcul datele de 29 octombrie sau 5 noiembrie.

0
0
0
1
34

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?