X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Belgia își va deschide Ambasadă în R.Moldova. Subiectul, discutat de Grosu la Bruxelles

4 iul. 2023,, 17:18   Politică
2521 0

La Bruxelles, Președintele Parlamentului, Igor Grosu, s-a întîlnit cu conducerea Parlamentului Regatului Belgiei – Președinta Camerei Reprezentanților, Eliane Tillieux, și Președinta Senatului, Stephanie D’Hose.

Discuțiile s-au axat pe oportunitățile de intensificare a relațiilor moldo-belgiene.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a vorbit despre agenda de reforme a autorităților, inclusiv în contextul îndeplinirii celor nouă recomandări ale Consiliului European.

„Anul 2023 este un an important pentru Republica Moldova privind agenda europeană, iar expertiza pe mai multe domenii ale Belgiei ne-ar ajuta enorm”, a spus Grosu.

De asemenea, în cadrul discuțiilor, șeful legislativului a mulțumit pentru ajutorul acordat în contextul războiului din Ucraina și a salut decizia autorităților belgiene de a deschide o ambasadă în țara noastră pînă la sfîrșitul anului curent.


În perioada 3 – 5 iulie, Președintele Parlamentului se află într-o vizită oficială la Bruxelles. Agenda acesteia mai include întrevederi cu mai mulți europarlamentari, dar și cu Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoană.

3
0
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?